Madeira DS (skadet)

Her på stutteriet har vi længe kigget efter en halvblods eller en fuldblodshoppe, og har været så heldige at finde Madeira.


Hun er en særdeles ædel, smuk og harmonisk hoppe med gode bevægelser og det bedste temperament der findes.


Hendes mor Mandela xx er kåret i DH med karaktererne 8798 77 688 8 og beskrivelsen "Storrammet fuldblodshoppe med særdeles god bevægelse". Hun er mor til hingsten Dobby efter Depardieu som var udtaget til hingstekåring i Herning i 2006. Hun er også mor til hoppen Merlot efter Blue Hors Don Romantic, som blev bedste gangartshoppe ved sadelkåringen i reg. 1 i 2009 og udtaget til eliteskue, hvor hun fik bronzemedalje.


Faderen elitehingsten De Noir behøves vist ikke en nærmere præsentation, han har på få år fået en forrygende succes i avlen og vi har da også brugt ham ikke færre end 3 gange her på stutteriet, alle 3 gange med fuld tilfredshed!


Og som et ekstra krydderi i hendes stamtavle er der hendes morfars far Secretariat XX, som jo nok er en af de mest kendte fuldblodshingste indenfor galoppens verden. Han har sin egen hjemmeside på www.secretariat.com, han er kendt som "Big Red".


Søndag d. 22. juli 2007 var vi til 2-års bedømmelse på Finstrupgård, og trods en noget mangelfuld forberedelse var vi ret tilfredse med dagen. Madeira fik bl.a. 8 i skridt, og opførte sig eksemplarisk hele dagen. Hun var dog forholdsvis hurtigt flad, så hun fik ikke vist trav og galop optimalt, så næste gang vi skal afted med 2-års hopper må vi i skarp træning i god tid ;-). Men alt i alt en dejlig og lærerig dag for alle parter.


Planen for 2008 var at Madeira skulle ifoles ved Stedinger, og dernæst skulle hun sadelkåres på Vilhelmsborg d. 12. august 2008. Ifolinge forløb uden problemer, og det samme gjorde tilridningen. Madeira viste meget stor ridelighed og forbedrede sin trav under rytter, men desværre blev hun skadet blot 14 dage før kåringen og planerne måtte ændres. Hun får nu fri indtil 2009. Folede i 2009 med det skønneste hoppeføl efter Stedinger, helt klart en beholder!


August 2009; Trods intensiv genoptræning med skridtbånd, massør og kiropraktor er Madeira ikke i orden endnu. Hendes bækken er blevet skævt som følge af styrtet sidste år, og nu skal hun nok sygekåres så føllet fra i år kan få sit DV-brændemærke. Det er meget trist at så ung en hoppe bliver skadet, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at få hende frisk igen.


Eksteriørkåret i Hjallerup d. 24. oktober 2009, hvor hun blev fremstillet med en dyrlægeerklæring på hendes skade. Hun gik som ventet i DS.

 

Madeira er solgt til tysk avler (august 2014), men Stutteri Krone skal lige have det sidste føl efter hende, nemlig det der ligger i maven på hende efter For Romance. Når dette føl i efteråret 2015 er gammel nok til fravænning, skal vi sige farvel til Madeira - ikke sjovt, men da vi har to gode hoppeafkom efter hende må vi sælge hende.

 

De Noir De Niro Donnerhall
Allicante
Maharani Matcho AA X
Akanee
Mandela XX (XX 2016) National Zenith XX Secretariat XX
Ciboulette XX
Matisse XX Carnoustie XX
Mombasa XX


Afkom:

2009: Hoppeføl efter Stedinger - Krones Dicte
2010: Hingsteføl efter L`Espoir - Krones Eminent
2011: Ej ifolet da terminen gerne skulle rykkes fremad på året
2012: Drægtig med L`Espoir, termin 21. april 2012. Kastet 4 måneder før termin pga snoet navlestreng

2013: Hoppeføl efter Blue Hors Zack - Krones Henna

2014: Hingsteføl efter Tailormade Attention - Krones Idaho

2015: Drægtig med den tyske hingst For Romance, termin 5. juni 2015

 

 

Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira - 2 års bedømmelse Madeira - 2 års bedømmelse
Madeira som plag
Madeira som plag Madeira som plag
Madeira som føl
Madeira som føl Madeira som føl
Smukke Madeira
Smukke Madeira Smukke Madeira
Til forside
Kontakt Stutteri Krone
Print
Sideoversigt
Facebook
 
Stutteri Krone • Sølehøjvej 2 • 8370 Hadsten  • Mob.: 21 22 22 99