Hingstevalg 2005

Londonderry, lys fuks, 168 cm

 

 

 

 

Lauries Crasdor XX

 

Welsh Pageant XX

 

Tudor Melody XX
Picture Light XX

 

Square Note XX

 

High Top XX
Piazza D. Grillo XX

 

 

Windsor Queen

 

Warkant

 

World Cup I
Grandel

 

Erina

 

Eiger I
Palmrososchen


Londonderry har stor succes både i avl og sport, og er klart den mest succesfulde avlshingst efter fuldblodshingsten Lauries Crusador. Han er far til flere kårede sønner, og har vist at han nedarver både gangarter, type og ridelighed. I tabellen nedenfor ses hans nedarvningsevner vist som indextal (kilde: www.hanoveraner.com).


Hannoveraner Zuchtwerte

 

De Noir DVH 812, sort, f. 1999, 167 cm

 

 

 

 

De Niro

 

Donnerhall

 

Donnerwetter
Ninette

 

Alicante

 

Akzent II
Freya

 

 

 

Maharani

 

Matcho AA

 

Wanderer
Pik Dame

 

Akanee

 

Tannenberg
Witschia

 

De Noir blev i efteråret 2002 kåret i Hannoveraner Verband. I 2003 blev han suveræn fløjhingst ved hingstekåringen i Herning, hvorefter han aflagde en fremragende 30-dages test og blev disciplinvinder i dressur og samlet vinder af prøven med 914,7 point i ridelighed. Ved 70-dages testen samme år vandt han atter prøven i dressur med 885 point og blev også samlet vinder med 812,75 point.


Kåringsbeskrivelse: Passende stor, ædel hingst af særdeles god type. Udtryksfuldt hoved. Velansat, velformet lang hals. Lang skulder. Velmarkeret middellang manke. God og smidig overlinie. Velformet kryds. Bevægelsen særdeles god i skridt, særdeles god og smidig i trav samt særdeles god galop med god bæring.


De Noir`s afstamning er interessant, idet Donnerhall-blodet er matchet med Matcho AA. De tyske dressurindekstal på hans nærmeste forfædre lyder således: De Niro 151, Donnerhall 158, Matcho AA 134. De Noir`s mor Maharani var selv samlet vinder af følskuet i Luchow. Hun har på 9 avlssæsoner fået 8 føl. Helbroderen til De Noir deltog i finaleringen for føl ved europamesterskaberne i Verden i 2001. I 2002 blev halvsøsteren statspræmiehoppe. De Noir`s oldemor blev flere gange "bedste hoppe" ved hannoveraner finaleskuer. Hun avlede 14 føl på 16 avlsår, heraf 2 kårede hingste (Walt Disney I + II), en siegerhoppe samt en statspræmiehoppe.


De Noir er en fantastisk avlshingst og har vist sig at nedarve type og smidighed til sit afkom. Han dominerede følskuerne i 2004 og afkom efter ham besatte næsten halvdelen af pladserne ved eliteskuet. Her udmærkede han sig som far til bl.a. Klostergaardens Mirabella, der blev udnævnt til "Årets hoppeføl".
De Noir bruges på Tadonna og Bee Gees, med forventet foling i 2007.

Til forside
Kontakt Stutteri Krone
Print
Sideoversigt
Facebook
 
Stutteri Krone • Sølehøjvej 2 • 8370 Hadsten  • Mob.: 21 22 22 99